0 Vergelijken

Alles over printen in de cloud

18-04-2023

Printen via de cloud, onmisbaar bij hybride werken. Want ook onderweg en thuis willen je medewerkers wel de faciliteiten, zoals de printservice, van kantoor gebruiken. En de nieuwe generatie wil ook graag printen vanaf mobiel en tablet. Daarnaast is printen vanuit de cloud goedkoper en kost het minder tijd. Je hebt namelijk geen servers meer nodig voor het verbinden van pc's naar printers. Ook is de IT-afdeling minder tijd kwijt voor het beheer van het printerpark.
 

Hoe werkt het printen in de cloud?

Je kunt op een eenvoudige manier, ongeacht het apparaat dat je gebruikt, een printopdracht op een veilige manier uitvoeren. Je koppelt de printer of jouw gebruikersaccount met de clouddienst en hoeft hierdoor geen printerdrivers te installeren. De veiligheid wordt gewaarborgd, bijvoorbeeld door alleen toegang te geven tot een printer wanneer iemand ingelogd heeft met het bedrijfsaccount.


Hoe makkelijk is het?

1. Je loopt naar een printer toe
2. Je logt in met de gegevens van jouw cloud-account of je haalt je toegangspas langs de paslezer.
3. Via het touchscreen van de printer, of via een app op je mobiel, krijg je toegang tot jouw cloudomgeving. Je selecteert het document dat je wilt printen, stelt de afdrukspecificaties in en start de printopdracht.


De voordelen van Cloudprinting:

In het kort nog een keer de voordelen van printen in de cloud:

1. Gebruiksgemak

Je hebt alleen een printer nodig en een cloudoplossing om van start te gaan. Er zijn daarnaast mogelijkheden om te scannen naar Google Drive, OneDrive, SharePoint Online of Dropbox. Een deel van de A3 en A4-kantoorprinters van Sharp en Ricoh zijn standaard voorzien van de apps van deze clouddiensten. Iedereen die toegang heeft gekregen tot deze dienst kan inloggen en afdrukken maken. Je hoeft geen specifieke printer meer te selecteren wanneer je er meerdere op kantoor hebt staan. Je loopt gewoon naar een willekeurige printer toe, logt in op jouw werkaccount en via de touchscreen start je een opdracht.  

2. Mobiel werken

Niet alleen vanaf een computer of laptop is het eenvoudig om afdrukken te maken, ook vanaf een smartphone of mobiel apparaat is het simpel om een printopdracht te versturen. Je krijgt bijvoorbeeld een mailtje met een bestand dat je wilt afdrukken binnen terwijl je bij het koffiezetapparaat staat. Met deze functie kun je het bestand gelijk vanuit jouw cloudomgeving afdrukken. 

3. Veiligheid

Om de printer te gebruiken moet de persoon geïdentificeerd worden door in te loggen. Hierdoor kunnen onbevoegde personen geen toegang krijgen tot de cloudomgeving of printer. En leest niemand anders jouw printjes. De uiteindelijke inrichting is afhankelijk van jouw wensen en mogelijkheden binnen jouw IT-infrastructuur.
 

Ik wil graag advies

Papercut Hive paslezer

Aanrader bij printen in de cloud: Papercut Hive

Met de software Papercut kun je printopdrachten beter beheren. Hierdoor heb je controle over het printgedrag van personeel, scholieren of afdelingen en kun je de afdrukkosten verlagen en verspilling van printpapier minimaliseren. Ook geeft het een goed beeld over de impact die het heeft op het milieu. 
 

Functionaliteiten Papercut Hive:

  • OCR – Optical Character Recognition: Converteer PDF-documenten naar Word of Excel bestanden, scan afbeeldingen naar bewerkbare tekst en haal teksten uit PDF-bestanden.
  • Watermerk: Voeg een watermerk toe aan je printproduct.
  • GDPR: recht tot toegang en recht om vergeten te worden.
  • BYOD-ondersteuning: Dit staat voor Bring Your Own Device. Het houdt in dat je kunt printen vanaf elk gewenst apparaat.
  • Scan naar de cloud: Scan naar Dropbox, Google Drive of direct naar je persoonlijke mail.

Meer informatie over printen in de cloud? Gerco

Hopelijk heb je nu een beter beeld over printen in de cloud. Twijfel je toch nog of heb je naar aanleiding van onze blog nog vragen? Neem contact op met onze collega's van de afdeling printers via telefoonnummer 0318 - 73 07 20, of vul onderstaand formulier in en wij bellen je binnen 1 werkdag terug.
 

Ja, ik wil meer informatie over Printen in de Cloud

Beschermt door reCAPTCHA en Google privacybeleid en voorwaarden van toepassing.


Meer weten over zakelijk printen?

Wij hebben alle informatie voor je op een rijtje gezet.
 

Lees het hier

Lees ook deze blogs:

Geïnspireerd door deze blog en benieuwd of het iets voor jouw kantoor kan zijn?
Neem contact op met een specialist

Of bel 0318 - 55 11 22

Je kunt ons iedere werkdag bereiken tot 17:00 uur