0 Vergelijken

3 interieurstijlen voor je kantoorinrichting

31-10-2022

Je bedrijf verhuist naar een nieuw pand, je gaat je kantoor verbouwen of je wilt je kantoor gewoon een make-over geven. Kortom: je kantoor moet opnieuw ingericht worden. Maar hoe begin je daarmee? En hoe zorg je ervoor dat het een mooi geheel wordt en niet rommelig oogt?

 

De oplossing: Kies een interieurstijl die je verwerkt in je hele kantoorinrichting.

Welke interieurstijlen zijn er?

In deze blog laten we je drie verschillende interieurstijlen zien. Dit zijn natuurlijk niet alle interieurstijlen die er zijn. Ben je benieuwd welke interieurstijlen wij nog meer gebruiken? Neem dan contact op met een van onze specialisten. 

 

De industriële interieurstijl

Een populaire interieurstijl van dit moment is de industriële. Geïnspireerd op oude fabrieken en oude vervallen panden uit de 19e en 20e eeuw.

 

Wil je dus met je kantoorinrichting iets stoers uitstralen? Kies dan voor de industriële interieurstijl. Doordat we bij deze interieurstijl gebruik maken van ruwe en robuuste materialen en de ruimtes ruim opzetten, krijgt je kantoor echt een stoer karakter.

 

Kenmerkende kleuren

Kenmerkende kleuren voor deze interieurstijl zijn grijs, bruin en zwart. Om de industriële interieurstijl helemaal bij jouw bedrijf te laten passen kun je, als finishing touch, nog een felle opvallende kleur van bijvoorbeeld je logo of huisstijl gebruiken.

 

Kenmerkende materialen

De materialen die voor deze interieurstijl vaak gebruikt worden, zijn staal, beton en hout.

 

Wat verder typerend is aan deze interieurstijl, zijn de plafonds. De plafonds zijn meestal hoog en hoeven niet helemaal strak afgewerkt te worden. Buizen, kabels en leidingen? Die mogen gewoon in het zicht.

 

Je industriële kantoorinrichting helemaal compleet maken? Doe dat met een mooie fabriekslamp of met een oude vervallen bakstenen muur als eye catcher.

 

Industrial-bijgesneden.jpg

De natuurlijke interieurstijl

Het probleem met kantoorinrichtingen volgens de laatste trends is dat die trends redelijk snel weer veranderen. Geniet je net van een modern interieur, veranderen de trends weer en wordt je kantoorinrichting alweer ouderwets.

 

Wil je lange tijd kunnen genieten van een moderne stijlvolle kantoorinrichting? Ga dan voor een tijdloze optie, de natuurlijke kantoorinrichting. Klinkt saai? Absoluut niet. Less is more!

 

Kenmerkende kleuren

De kleuren waaraan je de natuurlijke interieurstijl echt herkent, zijn wit, crème en beige. Lichte tinten dus. Dit brengt rust en harmonie in je kantoorinrichting. Gebruik een accentkleur als je het allemaal een beetje te licht vindt.

 

Kenmerkende materialen

Kenmerkende materialen voor de natuurlijke interieurstijl zijn, hoe toevallig, natuurlijke materialen. Je gebruikt bijvoorbeeld veel licht hout. Dit combineer je met steen, metaal of beton.

 

Een natuurlijke kantoorinrichting is verder te herkennen aan lichte houten vloeren of een lichtgrijze betonlook vloer. Ben je bang dat je kantoorinrichting te kil wordt? Voeg dan een mooi vloerkleed en mooie accessoires toe.

 

Natural-bijgesneden.jpg

De metropolitan interieurstijl

Ben je op zoek naar de perfecte combinatie tussen een moderne en klassieke kantoorinrichting? Ga dan voor de metropolitan interieurstijl.

 

Het beste van twee werelden: luxe en warmte. En doordat deze stijl zowel moderne als klassieke elementen bevat, is ‘ie ook echt tijdloos.

 

Kenmerkende kleuren

De kleuren die je veel tegenkomt in de metropolitan interieurstijl zijn zwart, beige en donkerblauw. Vooral de combinatie tussen lichte aardetinten als basis en de donkere kleuren zorgen voor een mooi geheel.

 

Maar, deze stijl maak je pas echt af als je ook hier en daar wat goudkleurigs toevoegt.

 

Kenmerkende materialen

Materiaalgebruik bij deze interieurstijl? Een combinatie van zachte stoffen zoals velvet, ofwel fluweel, en goud en marmer. Deze combinatie zorgt voor een echte luxe uitstraling. Maar ook natuurlijke materialen zoals hout mogen niet ontbreken.

 

Een ander kenmerk van de metropolitan interieurstijl: niks is te gek. Je kunt spannende combinaties maken van kleuren, materialen en accessoires. Maar het moet wel allemaal in balans blijven. 

 

Metropolitan-bijgesneden.jpg

Ik wil meer informatie

Wil je meer interieurstijlen zien of ben je benieuwd hoe wij jouw kantoor kunnen (her)inrichten? Neem contact met ons op en kijk voor wat inspiratie ook eens tussen alle kantoorontwerpen die wij hebben gemaakt.

 

Geïnspireerd door deze blog en benieuwd of het iets voor jouw kantoor kan zijn?
Neem contact op met een specialist

Of bel 0318 - 55 11 22

Je kunt ons iedere werkdag bereiken tot 17:00 uur