0 Vergelijken

Dit zijn de kantoorinrichting trends voor 2024

13-02-2024

Het is weer tijd voor wat inspiratie. Met een aantal gloednieuwe trends voor je kantoorinrichting. Want er is veel veranderd ten opzichte van vorig jaar. We zetten daarom de belangrijkste trends van 2024 voor je op een rijtje.

De kantoorinrichting trends voor 2024

1. Rood tinten

Ja. Je leest het goed. Rood is een echte trendkleur in 2024!

 

Rode tinten worden vaak geassocieerd met passie, energie en kracht. In een interieurontwerp geven ze het gevoel van warmte en vitaliteit.

 

Rood is ook complementair met andere trends. De kleur gaat bijvoorbeeld heel goed samen met het gebruik van natuurlijke materialen en warme kleurenpaletten. Rode tinten vormen een aanvulling op neutrale kleuren en texturen. Hierdoor krijg je een gebalanceerd en interessant ontwerp.

 

rode-tinten.jpg
rode-tinten-2.jpg

Rood tinten in je kantoorinrichting

 

2. Tegels aan de wand

Tegels op wanden zien we niet meer alleen in badkamers of toiletten, maar gaan we ook veel terugzien in de meubels. Zoals een kleurrijke keukenbar met tegels of accentmuren.

 

De tegels worden echt als een decoratief statement gebruikt. Daarnaast zijn ze duurzaamheid, gemakkelijk in onderhoud en bieden veel ontwerpmogelijkheden. Ook maak je een ruimte visueel groter door het gebruik van grote, doorlopende tegels of voeg je textuur toe met mooie tegelpatronen. Overtuigd?

 

tegels-2.jpg
tegels-3.jpg

Tegels aan de wand in je moderne kantoorinrichting

 

3. Jaren 70 stijl

De derde trend in kantoorinrichting: Back to the seventies. Omarm de retro vibes van dit kleurrijke decennium.

 

Deze trend kenmerkt zich vooral door het kleurgebruik, de aardetinten, het patroonbehang, geometrische vormen en de herintroductie van materialen als fluweel, bamboe en rotan. Een unieke manier om deze trend te verwerken in een kantoorinrichting is bijvoorbeeld het toepassen van fluwelen fauteuils, rotanmeubels en een paddenstoellamp met een kleurrijke print op de kap.

 

jaren-70.jpg
jaren-70-2.jpg

Kantoorinrichting in de stijl van de jaren 70

 

4. Chroom & RVS

Laat je kantoorinterieur stralen met de glans van chroom! De glanzende afwerking van chroom en rvs voegt een vleugje luxe en verfijning toe aan je kantoorruimte, terwijl de strakke en minimalistische uitstraling zorgt voor een eigentijdse esthetiek. Deze kantoorinrichting trend combineer je met andere materialen zoals hout, glas of beton om contrasten te creëren en de visuele aantrekkingskracht te versterken.

 

5. Ronde vormen

Ronde vormen. Een tijdloze trend in kantoorinrichting, geïnspireerd door de vormen die je in de natuur vindt.

 

Van meubilair tot accessoires, ze voegen een harmonieuze flow toe aan elk interieur. De ronde vormen zorgen voor een contrast met strakke, hoekige elementen en voegen een gevoel van balans en sereniteit toe aan je kantooromgeving.

ronde-vormen-2.jpg
ronde-vormen-3.jpg

Ronde vormen voor een dynamische look in je kantoorinrichting

 

6. Rustige kleuren

De Japandi interieurstijl is ook dit jaar weer terug te zien in kantoorinrichtingen. Het Japanse minimalisme dat gecombineerd wordt met Scandinavisch design kenmerkt zich door de eenvoudige lijnen, functionele meubels, natuurlijke materialen en een rustig kleurenpalet.

rustige-kleuren.jpg
rustige-kleuren-2.jpg
rustige-kleuren-3.jpg

Rustige kleuren in je kantoorinrichting

 

7. Vintage meubels

Een laatste groeiende trend in kantoorinrichting is het gebruik van vintage meubels in hedendaagse interieurs. Deze kantoorinrichting trend wordt steeds populairder door het verlangen naar unieke meubelstukken en een groeiende waardering voor vakmanschap en geschiedenis.

 

Vintage meubels voegen een gevoel van authenticiteit en persoonlijkheid toe aan kantoorruimtes en zijn vaak een duurzame optie. Ook een belangrijk thema tegenwoordig.

vintage.jpg
vintage-2.jpg

Vintage meubels voor een karaktervolle kantoorinrichting

Ja, ik wil ook een moderne kantoorinrichting

Beschermt door reCAPTCHA en Google privacybeleid en voorwaarden van toepassing.

Lees ook deze blogs

3 interieurstijlen voor je kantoorinrichting
3 interieurstijlen voor je kantoorinrichting
Interieurontwerper Christel in de Spotlights
Interieurontwerper Christel in de Spotlights
Geïnspireerd door deze blog en benieuwd of het iets voor jouw kantoor kan zijn?
Neem contact op met een specialist

Of bel 0318 - 55 11 22

Je kunt ons iedere werkdag bereiken tot 17:00 uur