0 Vergelijken

Hoe kies ik het juiste printpapier?

16-10-2023

Je wil kopieerpapier bestellen voor de printer. Maar er is zoveel keus, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. In dit blogbericht lees je waarop je moet letten om het juiste kopieerpapier te kiezen.
 

1. Kies de juiste eigenschappen van het printpapier

Welke eigenschappen heeft kopieerpapier, en wat houden die in?

 • Gewicht en dikte van het papier. Het aantal gram van printpapier verwijst naar het gewicht in grammen per vierkante meter. Er zijn verschillende gewichten beschikbaar, variërend tussen de 75 tot en met 300 grams. Het gewicht beïnvloedt de stevigheid en de dikte van het papier, wat van invloed kan zijn op de kwaliteit van je afdrukken. Dikker papier heeft de neiging om van hogere kwaliteit te zijn en kan beter bestand zijn tegen doorlekken van inkt of vegen.
  80g/m²: Dit is standaard kopieerpapier en geschikt voor dagelijkse afdrukken en kopieën. 
  90g/m² of meer: Dit is zwaarder papier en ideaal voor presentaties, rapportomslagen en marketingmateriaal.
   
 • Witheid van het papier. De witheid van printpapier wordt gemeten in CIE. Een hogere CIE-waarde betekent witter papier. Dit heeft invloed op de leesbaarheid van tekst en de helderheid van afbeeldingen. Een algemene richtlijn is om te kiezen voor papier met een hoge helderheid, gemeten in een schaal van 146 tot 170. 
   
 • Afwerking van het papier. Kopieerpapier is verkrijgbaar in verschillende afwerkingen, zoals mat, glanzend en zijdeglans. De keuze hangt af van het beoogde gebruik. Mat papier is geschikt voor tekstdocumenten, terwijl glanzend papier beter is voor foto's en afbeeldingen. Color Copy papier is speciaal voor visuele presentaties van afbeeldingen etc.
   
 • Milieulabels van het kopieerpapier. Als je milieubewust bent, overweeg dan om kopieerpapier te kiezen dat is gecertificeerd door milieulabels zoals FSC (Forest Stewardship Council) of PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification). Deze labels garanderen dat het papier afkomstig is van duurzame bosbouwpraktijken. Bekijk ons duurzame assortiment kopieerpapier.

2. Kies het juiste formaat printpapier

Het meest gangbare formaat printpapier is A4 (210 mm x 297 mm), wereldwijd gebruikt in kantoren. A3-papier (297 mm x 420 mm) wordt vaak gebruikt voor bouwtekeningen of posters. A5-papier (148 mm x 210 mm) is geschikt voor flyers en andere promotionele doeleinden. Bekijk de afbeelding met de verschillende afmetingen.
 

afmeting papier.jpg

3. Kies kopieerpapier wat past bij je budget:

 • Het juiste papier kan duurder zijn dan standaardpapier, dus overweeg je budget bij het maken van je keuze. De prijs kan variëren op basis van het gewicht, de witheid en de afwerking van het papier. In onze webshop kun je gemakkelijk sorteren en fileren op prijs.
   

Het kiezen van het juiste kopieerpapier kan een verschil maken in de kwaliteit van je afdrukken en presentaties. Gewicht, witheid, gladheid, formaat en kleur zijn allemaal belangrijke overwegingen. Duurzaamheid mag niet worden vergeten, en bij De Kantoorspecialist bieden we een breed scala aan milieuvriendelijke opties. Kortom, een weloverwogen keuze voor printpapier kan de kwaliteit van je afdrukken verbeteren en bijdragen aan een groenere planeet.


Ontdek ons advies kopieerpapier:

Verwachte levering binnen 2 dagen.
Vanaf
4,32
5,23 incl. btw

Rey Office, veelzijdig in gebruik en stralend wit papier.

Dit papier heeft een witheid van CIE161.

Rey Copy is ideaal voor dagelijks gebruik en zwart-wit toepassingen.

Dit papier heeft een witheid van CIE146.

Rey Superior, uitzonderlijk wit en extra stevig.

Dit papier heeft een witheid van CIE170.

Persoonlijk advies over je printpapier?

Heb je nog vragen, of heb je advies nodig bij het kiezen van het juiste printpapier? Neem gerust contact met ons op. Bij De Kantoorspecialist leveren we een uitgebreid assortiment printpapier direct uit voorraad. Wij bezorgen binnen 1 werkdag op kantoor of thuis, zodat je snel aan de slag kunt met het juiste printpapier voor jouw behoeften. Voor meer informatie en ons actuele assortiment, bezoek de webpagina met al ons kopieerpapier.

Geïnspireerd door deze blog en benieuwd of het iets voor jouw kantoor kan zijn?
Neem contact op met een specialist

Of bel 0318 - 55 11 22

Je kunt ons iedere werkdag bereiken tot 17:00 uur