0 Vergelijken

Wat heb ik nodig voor hybride vergaderen?

29-04-2021


Hybride vergaderen is de toekomst. Maar wat is het? We leggen je het uit: Hybride vergaderen is een nieuwe naam voor een vergadering waarbij zowel mensen fysiek in een vergaderruimte als online via videoverbinding deelnemen. Dit gebeurt bijvoorbeeld via Zoom of Microsoft Teams. 

 

Wat is het verschil tussen hybride en online vergaderen?

Bij online vergaderen neemt iedereen individueel (online) deel aan de vergadering. Dit werkt prima totdat er twee of meer mensen achter één laptop gaan zitten. Qua beeld en geluid werkt het dan niet meer optimaal. 

 

Maar omdat we noodgedwongen hebben ontdekt dat thuis werken ook effectief kan zijn, zal een combinatie van thuiswerken en op kantoor werken voor veel mensen de standaard worden. Hybride vergaderen zal dus ook steeds meer voor gaan komen. Daarom is het nu de tijd om je vergaderruimte te voorzien van de juiste apparatuur!

 

Welke apparatuur heb ik nodig voor hybride vergaderen?

Camera voor kleine en grote vergaderruimtes. Hierbij is het belangrijk om te letten op de openingshoek van de camera. Dit is belangrijk om iedereen goed in beeld te krijgen. Voor een grote vergaderruimte adviseren we een camera met focus, zoom en besturing.

 

Microfoon voor vergaderruimte. Er worden veel verschillende microfoons aangeboden. Microfoons voor op tafel, aan het plafond of als pendel. Stel jezelf de volgende twee vragen bij het aanschaffen van een microfoon: Met hoeveel mensen ga ik in één ruimte maximaal vergaderen en hoe is de akoestiek? 

 

Scherm voor vergaderruimte. Kies je voor een 4K scherm, een eenvoudig 65" inch scherm of een multitouch display om ook aantekeningen te kunnen maken? Wij helpen je graag met het maken van de juiste keuze.

 

Speakers voor vergaderruimte. De ingebouwde speakers van het scherm voldoen meestal niet. En zeg nu zelf, er is niets vervelender dan elkaar niet te kunnen verstaan tijdens een (online) gesprek. Kies er daarom voor om een extra paar speakers in je vergaderruimte te plaatsen. Plaats deze naast je scherm. Of nog mooier: laat het geluid van boven komen met plafondspeakers. Als er een open plafond is, zou je ook kunnen kiezen voor pendel luidsprekers.

 

Een gedeelte van ons uitgebreide assortiment voor hybride vergaderen:

Ik wil meer informatie over hybride vergaderen

Heb je nog vragen over hybride vergaderen of wil je graag persoonlijk advies? Bel gerust een van onze specialisten op: 0318 - 73 07 60 of stuur ons online een berichtje. We gaan meteen voor je aan de slag. 
 

Lees ook deze blogs:

9 tips voor ergonomisch thuiswerken
9 tips voor ergonomisch thuiswerken
Efficiënt videovergaderen
Efficiënt videovergaderen
Geïnspireerd door deze blog en benieuwd of het iets voor jouw kantoor kan zijn?
Neem contact op met een specialist

Of bel 0318 - 55 11 22

Je kunt ons iedere werkdag bereiken tot 17:00 uur