Mijn winkelwagen

Leeg

Duurzaam inkopen

Duurzaam inkopen

Wij vinden het een leuke uitdaging om u te helpen bij uw duurzame inkoopbeleid. Hierbij ondersteunen wij u met het proces en diverse producten. Dit leidt nagenoeg in alle gevallen tot hogere efficiency en een beperking van de impact op het milieu.

Samen met u passen onze accountmanagers het Lean principe toe. Met een inventarisatie bepalen we uw bestel- of werkproces. Om vervolgens dit zo efficiënt en effectief mogelijk in te richten.
In de meeste organisaties is het personeel de grootste investering. Het is dan ook de uitdaging om dit kapitaal zo goed mogelijk in te zetten. Dus focus op de kerntaken en het duurzaam inkopen en beheer proces zo efficiënt mogelijk inrichten.

Bij elk van onze kantoor specialismen zijn duurzame en minder milieubelastende producten of diensten beschikbaar:


Kantoorartikelen

Duurzame kantoorartikelen

Door het branche initiatief Sustainable Office, in samenwerking met het ministerie van Infrastructuur en Milieu, is een groot gedeelte van onze kantoorartikelen al duurzaam en minder milieubelastend.
Samen met inkoopcoöperatie Quantore hebben we zelfs een groene catalogus samengesteld; De milieuvriendelijke catalogus. Hierin zijn meer dan 2.750 groene kantoorartikelen met een milieuvriendelijke claim opgenomen. En ons groene kantoorartikelen assortiment wordt alleen nog maar groter!

Logo Green Key

Bent u actief in de toerisme- en relatiebranche of heeft u een vergader- en congreslocaties? We hebben een uitgebreide selectie printer- en kopieerpapier, zoals Quantore Excellent, voorzien van het Europese Ecolabel.

Dus wilt u bij de inkoop van kantoorartikelen rekening houden met het milieu? Of bent u bijvoorbeeld partner van MVO Nederland of wilt u een Green Key certificaat? Neem dan snel contact op met één van onze specialisten.

Duurzame kantoorartikelen inkopen

E-mail De kantoorspecialist .

Of bel één van onze specialisten 0318-730700

Terug naar boven


Kantoorinrichting

Duurzaam inkopen van kantoormeubilair

Met ergonomie en goede Arbo technische omstandigheden in ons achterhoofd zorgen we voor een duurzame kantoorinrichting voor uw personeel. Onze leveranciers leveren het meubilair volgens de Europese en Nederlandse richtlijnen, NEN-EN 527-1 (voorheen NEN 2449) en NPR 1813, zodat ze uitermate geschikt zijn voor hun toepassingen. Daarnaast word de kwaliteit gewaarborgd door het proces van de kwaliteit-, milieu-, werkveiligheid- en arbomanagement vast te leggen met een ISO certificering.

Vepa is een voorbeeld van een duurzame kantoormeubilair producent. Samen met IVAM en de TU Delft voert Vepa een onafhankelijke levenscyclusanalyse uit. Hiermee is ondermeer vastgesteld dat het produceren van houten kasten 40 tot 70% lagere CO2 gebruiken dan een standaard stalen kast, een onderstreping voor de Vepa aanpak. Door de productie volledig in Nederland uit te voeren realiseert Vepa hiernaast een besparing op transport van de producten, grondstoffen en diensten ten opzichte van andere producenten. Door uitsluitend gebruik te maken van FSC en PEFC hout en textielstoffen van het Europese Ecolabel onderstreept Vepa haar duurzame strategie.
Een ander mooi duurzaam voorbeeld is het MSA van de producent Markant. Dit is een modulaire componentenstructuur voor haar meubellijnen. Hierdoor passen oude en nieuwe componenten naadloos in elkaar en hoeft bij een beschadiging maar één onderdeel vervangen te worden.

Duurzame projectinrichting en kantoormeubelen

E-mail De kantoorspecialist .

Of bel één van onze specialisten 0318-730710

Terug naar boven


Kantoorapparatuur

Groen printen met Ricoh en Sharp kantoorapparatuur

Groen printen klinkt als een tegenstelling, maar met gemiddeld 8.000 afdrukken per medewerker per jaar zijn de duurzame mogelijkheden groot. De innovaties van de multifunctionals volgen elkaar in hoog tempo op en de nieuwste generatie voldoet grotendeels aan de keurmerken en richtlijnen van Der Blaue Engel, Energy Star, Nordic Swan Ecolabel, RoHS en REACH. Concreet gaat het dan om ecologische ontwikkelingen zoals het gebruik van recyclebaar kunststof, grotendeels plantaardige materialen, geen gevaarlijke metalen of schadelijke brandvertragers en een uitgebreid recycling- en revisieprogramma's. Hiernaast zijn er nieuwe technieken zoals het nieuwe Beltinbrandsysteem wat werkt op lagere temperaturen en de organische PxP-toner met en 30% zuiniger productieproces en tevens toch hogere print beeldkwaliteit.

Grote stappen worden er ook gemaakt met de software, voor het terugdringen van verspilling van energie, verbruiksmaterialen en tijd. Via beheer software is het print gebruik inzichtelijk per gebruiker of afdeling. Daarnaast is er ook een zelflerende energie programma dat de multifunctional optimaal aanpast op het print gedrag. Een ander voorbeeld is de Quick Start Up, dit zorgt ervoor dat u alleen energie gebruikt als u het echt nodig is. Daarnaast zijn er diverse mogelijkheden om de documentenstromen te integreren in uw softwarepakketten met even zoveel kansen om ecovriendelijk afdrukken te integreren in uw proces.

Groen printen? Duurzame kantoorapparatuur inkopen

E-mail De kantoorspecialist .

Of bel één van onze specialisten 0318-730720

Terug naar boven


Keurmerken en logo's van duurzaam inkopen

Logo Aandacht voor het milieu

Aandacht voor het milieu

Kenmerk van kantoorartikelen die letten op het gebruik van verantwoorde materialen, zorgvuldige productie en verpakkingen die het milieu ontzien.

 

Logo Cradle to Cradle

Cradle to Cradle

Alle gebruikte materialen zouden na hun leven in het ene product, nuttig kunnen worden ingezet in een ander product. Hierbij zou geen kwaliteitsverlies mogen zijn en alle restproducten moeten hergebruikt kunnen worden of milieuneutraal zijn. Deze kringloop is dan compleet, Cardle to Cradle.

 

Logo Der Blaue Engel

Der Blaue Engel

Het Duitse milieukeurmerk wat geldt als één van de meest degelijke en vergaande. Criteria zijn o.a. 100% vervaardigd uit postconsumptie gerecycleerde vezels. Geen gebruik van bepaalde AZO-kleurstoffen. Geen pigmenten met kwik, lood, cadmium of chroom. Geen gebruik van schadelijke toxische of carcinogene stoffen.

 

Logo Emas keurmerk

Emas keurmerk

EMAS staat voor Eco Management and Audit Scheme. Dit is de titel van een verordening van de Europese Unie die de lidstaten verplicht om een systeem in te voeren waarbij organisaties het recht kunnen krijgen om een Europees ‘milieu-logo’ te voeren. Criteria zijn o.a. een milieumanagementsysteem, een milieuverslag en beide moeten zijn goedgekeurd volgens ISO 14001-norm.

 

Logo Energy Star

Energy Star

Een internationale standaard voor energie efficiente consumenten producten. Waarbij het stroomgebruik minimaal 20% zuiniger moet zijn de minimale standaard.

 

Logo Europese Bloem Ecolabel

Europese Bloem Ecolabel

Het Europees Ecolabel is het Europese milieukeurmerk voor non-foodproducten en diensten. Van schoonmaakmiddelen tot kopieerpapier tot toeristische accommodaties. Deze criteria hebben betrekking op de hele levenscyclus van een product of dienst. Van grondstoffen, energiegebruik tot schadelijke stoffen en afval.

 

Logo Fair Tade Max Havelaar

Fair Trade Max Havelaar

Het Max Havelaar Keurmerk voor Fairtrade garandeert u dat deze koffie tegen een eerlijke prijs en onder internationale Fairtrade handelsvoorwaarden is ingekocht bij boerenorganisaties in ontwikkelingslanden.

Logo Fairtrade Original

Fair Trade Original

Een stichting zonder winstoogmerk. Fair Trade Original wil via ontwikkelingshandel met handelspartners en producenten in Afrika, Azië en Latijns-Amerika een positieve bijdrage leveren aan de bestrijding van armoede.

 

Logo FSC

FSC

Het Forest Stewardship Council is een bekende internationale organisatie die een duurzaam en verantwoord beheer van de bossen stimuleert. Het FSC-keurmerk kunt u tegenkomen op hout en houtproducten, zoals meubilair, vloeren en papier.

 

Logo GS Kenmerk

GS Kenmerk

Vrij van gevaarlijke stoffen, bestand tegen breuk en betrouwbare elektronica. GS-kenmerk is voor een breed scale aan producten zoals poppen, lichten, fietsen, haardrogers, enz. Ze voldoen aan de kwaliteits- en veiligheidsnormen van de Duitse apparaat- en productveiligheidswet, de GPSG.

 

Logo Kringloop

Kringloop

Dit logo wordt gebruikt voor producten die zijn gemaakt van gerecyclede materialen. Veelal gecombineerd met percentage van biologisch afbreekbare en composteerbaar materiaal.

Logo Milieukeur

Milieukeur

Het Nederlandse Milieukeur vindt u op bijvoorbeeld voedingsmiddelen, papier, verf, meubelen, brandblussers en aanbieders van ecostroom. Het keurmerk geeft aan dat deze producten minder belastend zijn voor het milieu in vergelijking met soortgelijke producten zonder keurmerk.

 

Logo Nordic Swan Ecolabel

Nordic Swan Ecolabel

Het milieukeurmerk Nordic Swan is het officiële milieukeurmerk van Scandinavië. Net als bij Milieukeur en Europees Bloem Ecolabel hebben de criteria van Nordic Swan betrekking op de hele levenscyclus van een product of dienst: van grondstoffen, energieverbruik tot schadelijke stoffen en afval.

 

Logo Paper by Nature

Paper by Nature

De Paper by Nature certificering garandeert een minimale impact op het milieu, vanaf de grondstoffenselectie tot aan het eindproduct. De onafhankelijke Paper by Nature association geeft het Paper by Nature ecolabel af aan producten die milieuvriendelijk zijn geproduceerd. Het betreffen hierbij producten van de papier producerende en papier verwerkende industrie.

 

Logo PEFC

PEFC

De PEFC-certificering staat voor Programme for the Endorsement of Forest Certification schemes. U weet dat u bij producten met dit logo te maken hebt met verantwoord geproduceerde hout- en/of papierproducten.

Logo REACH

REACH

REACH is een Europese verordening voor chemische stoffen. De afkorting staat voor Registratie, Evaluatie en Autorisatie van Chemische stoffen. Een bedrijf moet de risico's kennen van stoffen dat het produceert, verwerkt of doorgeeft aan klanten. Daarnaast moet het maatregelen nemen om die risico's te beheersen.

Logo RoHS

RoSH

RoHS komt van een Europese richtlijn voor het Beperking van Gevaarlijke Stoffen. Het keurmerk betekend dat het product geen lood, kwik, cadmium, chroom vi en vlamvertragers PBB en PBDE gebruikt.

Logo Sustainable Office

Sustainable Office

Sustainable Office is een branchebreed initiatief om duurzame kantoorartikelen onder de aandacht te brengen en eindgebruikers beter te informeren over deze producten. De criteria zijn opgesteld door de gezamenlijke overheden en terug te vinden op de website.

 

Terug naar boven