0 Vergelijken

Kantine inrichten? Zo pak je het aan!

De kantineruimte in een bedrijf of organisatie is de plek waar werkgevers en werknemers even helemaal tot rust kunnen komen. Uiteraard is het zowel voor ons geestelijk als lichamelijk welzijn erg belangrijk dat we af en toe een pauze nemen van onze werkzaamheden.

 

Toch wordt er in de meeste bedrijven niet heel veel aandacht besteed aan het inrichten van de kantine. Veel werknemers kiezen er zelfs voor om hun lunch te nuttigen achter hun bureau. Daar moet verandering in komen. Op deze manier zorgen we er namelijk voor dat we niet voldoende tot rust kunnen komen.

 

Herken je deze situatie? En denk je dat een goed ingerichte kantine jou en je werknemers meer rust en plezier kan geven? Dan helpt De Kantoorspecialist je op deze pagina graag een stapje verder. Wij informeren je namelijk meer over het belang van een goede kantine inrichting, geven je tips voor het inrichten en laten je een aantal mooie meubels uit ons assortiment zien. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder.

Kantinemeubilair
Stel je vraag
Dit is het effect van een goede kantine inrichting
Dit is het effect van een goede kantine inrichting

Is je bedrijfskantine op een fijne manier ingericht? Dan zullen medewerkers sneller geneigd zijn om tijdens de lunch te verblijven in de ruimte. Wanneer we een aantal uur achter elkaar gewerkt hebben, is dat ook hard nodig. We hebben inspanning geleverd en dat kost energie. Om de energie weer aan te vullen hebben we rust nodig. Na de pauze kunnen we vervolgens weer vol energie aan de slag gaan, zonder last te krijgen van een vervelende dip.

 

Niet alleen ons energieniveau is gebaat bij een pauze van het werk, ook ons mentale welzijn kan na een tijdje werken wel een oppepper gebruiken. Door gezellig met onze collega’s te kletsen of een spelletje te spelen, krijgen we een betere stemming. Dit geeft ons ook na de pauze een goed gevoel.

Zo kun jij effectief de kantine inrichten

Wil jij ervoor zorgen dat je medewerkers voldoende rust en pauze nemen gedurende de werkdag? Maak je kantine dan een aantrekkelijke plek! Hier volgen vier tips om je kantine in te richten:
 

  • Tip 1: Zorg voor sfeer in de kantineruimte. Dit doe je door bijvoorbeeld leuke en inspirerende accessoires toe te voegen. Wat dacht je bijvoorbeeld van kunst of een mooi vergezicht aan de muur. Ook mooie planten werken sfeer verhogend.
  • Tip 2: Zorg ervoor dat de kantine in een andere ruimte is dan de werkplekken. Op deze manier blijven werknemer niet bezig hun werk en kunnen ze echt even pauze nemen.
  • Tip 3: Zorg voor uitnodigende meubels die communicatie stimuleren. Denk aan een grote ronde tafel waar iedereen gemakkelijk kan aanschuiven.
  • Tip 4: Kies voor sfeervolle verlichting en vermijd kille TL-lampen. Gezellig licht nodigt uit en geeft rust.

 

Dit heb je nodig voor de inrichting

We hebben je een aantal tips gegeven en je laten zien hoe je jouw kantine het best kunt inrichten. Uiteraard is het wel belangrijk dat jij de juiste elementen in huis hebt. Zo heb je bijvoorbeeld goede meubels nodig. Om je een duidelijk overzicht te geven, zetten we een aantal producten uit het assortiment van De Kantoorspecialist voor je op een rij:

 

Kantinetafel: Gezellig met z'n allen kunnen lunchen? Dan heb je uiteraard een kantinetafel nodig. Kies bijvoorbeeld voor de Vepa tafel Skeef. Een model met karakteristieke, moderne scheve poten voor een speels effect.

Statafel: Na een hele dag achter een bureau zitten, zijn je medewerkers toe aan wat afwisseling. Zorg daarom ook voor een aantal statafels. Bijvoorbeeld de Markant Rockit. De Rockit is verrijdbaar en in hoogte verstelbaar. Ideaal voor eventuele bedrijfsborrels.

Kantinestoelen: Lekker lunchen kan natuurlijk niet zonder goede kantinestoel. Een fijne comfortabele stoel is bijvoorbeeld de Vepa Pit. Een serie met ontzettend veel variatiemogelijkheden.

Barkrukken: Heb je een aantal hogere tafels of een bar in de ruimte staan? Plaats dan ook barkrukken in de ruimte. Bijvoorbeeld de VepaDrentea Fine High. Dit model heeft een prachtig design en een stoffering gemaakt van PET-vilt. Een echte goed-gevoel-stoel dus.

 

Alle bovenstaande kantinemeubels zijn heel gemakkelijk te bestellen via onze webshop. Wij zorgen voor een snelle levering.

Neem contact op voor advies op maat
Neem contact op voor advies op maat

We hopen dat we je op deze manier hebben kunnen inspireren om je bedrijfskantine aan te pakken en opnieuw in te richten. Geef je deze klus liever uit handen aan een professional? Dan kun je natuurlijk altijd De Kantoorspecialist in schakelen. Wij helpen je graag verder en voorzien je van advies op maat. Benader ons via 0318-551122 of laat een bericht achter via het online contactformulier.

Lees meer over projectinrichting

Check onze blogs voor relevante informatie over projectinrichting.

 

9 tips voor ergonomisch thuiswerken
9 tips voor ergonomisch thuiswerken
Nieuwe dienstverlening! Henk Jan geslaagd als werkplekdeskundige
Nieuwe dienstverlening! Henk Jan geslaagd als werkplekdeskundige
Inspirerend advies voor je kantoorinrichting
Inspirerend advies voor je kantoorinrichting
Wij denken graag met je mee

Stel je vraag of ervaar het zelf tijdens een demo!

Beschermt door reCAPTCHA en Google privacybeleid en voorwaarden van toepassing.

Je kunt ons op werkdagen

bereiken tot 17.00 uur

team-kpi-spiegel
Niels en Marvin gaan graag het gesprek met je aan