Showroom Veenendaal

Ergonomisch advies werkplek

Werkplekonderzoek

Ergonomisch advies werkplek

Het optimaliseren van een werkplek gaat in de basis om het juiste ergonomisch advies. Op verzoek van de opdrachtgever, analyseren we de kantooromgeving en de bijbehorende gebruikers. Vervolgens geven we ter plekke advies, of brengen we een voorstel uit om mensen veiliger, comfortabeler en productiever te laten werken.

Ergonomische werkhouding

Een belangrijke voorwaarde voor ergonomisch gezond werken is een goede houding. In ons ergonomisch advies letten we erop dat hoofd, schouders, armen, rug en benen optimaal ondersteund worden in een ergonomische werkhouding.

Gezonde werkplek

Samen met de gebruiker verhogen en verlagen we bureaus, verstellen we stoelen en verplaatsen we apparaten voor een goede ergonomische werkhouding voor een gezonde werkplek. Een actieve RSI preventie en tegelijkertijd geven we tips voor meer variatie en beweging in het werk.

Zittend werk, zitadvies

We besteden separaat aandacht aan het ergonomisch beeldschermgebruik voor zittend werk. Dankzij het gebruik van een monitorarm weten we het scherm, of een combinatie van schermen, op de juiste hoogte én op de juiste afstand van de gebruiker te plaatsen. Met dit zitadvies worden zowel hoofd-, nek- als schouderspieren evenwichtig belast.

Ook de effectiviteit van een werkplek kunnen we middels de inzet van hulpmiddelen verhogen. Scheidingswanden bieden bijvoorbeeld meer privacy, betere akoestiek en nieuwe opbergmogelijkheden. Een bureaulamp geeft gericht licht tijdens geconcentreerd werk. Een CPU-houder biedt een veilige plek voor de computer en tegelijkertijd meer beenruimte voor de gebruiker.

Vraag nu een ergonomisch advies aan bij De kantoorspecialist. U komt in contact met het ergonomisch adviesbureau door te bellen met 0318-531963 of per e-mail.