0 Vergelijken

Luchtreinigers Ideal


Schone lucht is erg belangrijk. Bacteriën en ziektekiemen, rook en uitlaatgassen, geuren en dampen, schimmelsporen, fijnstof, stof, pollen en allergenen zwerven allemaal rond in onze binnenlucht. Deze kwalitatief slechte lucht is schadelijk voor onze gezondheid, prestaties en welzijn. Goed bedoelde ventilatie kan, afhankelijk van waar je bent, nieuwe schadelijke stoffen, allergenen en deeltjes in een kamer brengen en soms de lucht binnenshuis slechter maken.


Ongezonde lucht maakt je ziek. Luchtvervuiling schaadt onze gezondheid. Stofdeeltjes kunnen via de neus het ademhalingssysteem en de longen bereiken. In het ergste geval vinden zelfs de allerkleinste vuildeeltjes hun weg naar de bloedvaten. Ze bereiken dan via de bloedsomloop de organen. Dit resulteert in hoofdpijn, vermoeidheid, gebrek aan concentratie en aandoeningen aan de luchtwegen. Het bevordert ook chronische (bronchitis en COPD) en acute ziekten (longontsteking, longkanker). Het risico op een hartaanval en beroerte stijgt ook.
 

Wat doet een luchtreiniger?

Wist je dat je dagelijks minstens 10.000 liter lucht in en uit ademt? Bij elke inademing komen er schadelijke stoffen in je lichaam terecht. De longen kunnen ze niet allemaal filteren. De voorfilters in luchtreinigers filteren grote deeltjes zoals haar en stof. HEPA-filters verwijderen inadembare en ultrafijne deeltjes. Actieve koolstoffilters houden geuren, rook en chemicaliën tegen.

Tot
formaat
kleuren
Prijs
Tot

Alle producten