Mijn winkelwagen

Leeg

Ricoh wint designprijs met accessibility-app

13-2-18

accessibility-app Ricoh

Ricoh is bekroond met een Good Design Award voor de Accessibility-app op multifunctionele printers (MFP’s). De Good Design Awards worden uitgereikt om doordacht design tot stand te laten komen en te belonen. Ricoh heeft één van de prijzen gewonnen als erkenning voor de inspanningen voor mensen met een visuele beperking.

logo Ricoh

Voordelen Accessibility app

Met de Accessibility-app op het Ricoh Smart Operation Panel kunnen de multifunctionele printers (MFP’s) van Ricoh ook effectief worden gebruikt door collega’s met een visuele beperking. Het scherm is voorzien van:

    • extra grote knoppen, letters en tekens
    • omgekeerde kleuren, waardoor het scherm beter leesbaar is
    • geoptimaliseerde contrastwaarden
    • voorleestechnologie, zodat de gebruiker hoort wat op het scherm wordt weergegeven.

Efficiëntie voor iedereen

De uitreikingscommissie geeft aan: "De Accessibility-app heeft geen enkele invloed op het gebruiksgemak van de gewone multifunctionals en de bedieningswijze lijkt op die van slimme apparaten, waardoor de gebruiker een veilig gevoel krijgt en intuïtief aan de slag kan."

Marcel Kleintjes, product Marketeer bij Ricoh Nederland: "Wij vinden dat efficiëntie voor iedereen binnen handbereik moet liggen. Daarom hebben we onze multifunctionals zo ontworpen dat ze gemakkelijk in het gebruik zijn, met een intuïtieve bediening. Dankzij de Accessibility-app kunnen ook collega’s met een visuele beperking onze multifunctionals in een handomdraai bedienen. Met dit soort oplossingen maak je de digitale werkplek écht voor iedereen toegankelijk."

De kantoorspecialist is een erkende Business-partner van Ricoh, Bekijk de Ricoh zwart-wit en kleuren multifunctionals op onze website.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de multifunctionals van De kantoorspecialist? Bel onze kantoorapparatuur specialist op 0318-531979 of stuur een e-mail.

« terug