0 Vergelijken

Zitcomfort

Een goede ergonomische bureaustoel is onmisbaar. 

Of je nu thuis werkt of op kantoor, zitcomfort is erg belangrijk. Daarom adviseren wij iedereen een ergonomische bureaustoel. Je wilt immers voorkomen dat je door een slechte zithouding last krijgt van nek-, schouder- en rugklachten. Wij hebben de beste ergonomische bureaustoelen voor je op een rij gezet. Daarnaast geven we een aantal tips, zodat jij straks weet hoe je jouw bureaustoel in moet stellen.

Bekijk de bureaustoelen
Stel je vraag
Welke bureaustoel past bij mij?
Welke bureaustoel past bij mij?

Hier moet je op letten bij een ergonomische bureaustoel

Ga je op zoek naar een stoel met een goed zitcomfort, dan zijn er een aantal punten waar je op moet letten.
 

 • De basis: Een goede stoel heeft een stevige basis met vijf wieltjes. Dit zorgt voor voldoende stabiliteit en mobiliteit.
 • Lichaamsbouw: Je lengte en gewicht spelen een rol bij het kiezen van het juiste model. Zeker wanneer je langer, kleiner of zwaarder bent dan gemiddeld. Ben je bijvoorbeeld langer dan gemiddeld? Let dan bijvoorbeeld goed op de maximale zithoogte en zitdiepte van de stoel.
 • Een goede rugleuning: Een goede bureaustoel kenmerkt zich door een goede onderrugleuning. Deze moet comfortabel aanvoelen en voldoende steun bieden aan de heupen en lenden.
 • Bekleding: Ook de stoffen die gebruikt zijn voor de stoel zijn belangrijk. Iedere stof heeft zijn eigen voordelen. De stof moet bij voorkeur gemakkelijk schoon te houden zijn en voldoende ventileren.
Bekijk hier de ergonomische bureaustoelen

Hoe stel ik mijn bureaustoel in?

 1. Zitting
  We beginnen met de bureaustoel omdat deze het meest aangepast kan worden aan uw lichaamsafmetingen. Ga op de stoel zitten, met je beide voeten op de grond en stel de zithoogte zo in dat de knie onder een hoek van 90 graden of iets meer staat. Zorg dat je goed achterin de stoel zit en stel de diepte van de zitting in, zodat er minimaal een vuist tussen zitting en de knieholte past.
   
 2. Rugleuning
  Als het goed is zit er in de vormgeving van de rugleuning een kleine bolling (lendensteun), plaats deze op de juiste hoogte onder in de holling van je rug (lendenen), zodat je daar goede steun hebt.
   
 3. Armleuningen
  Zet de armleuningen op hoogte zodat de onderarmen ondersteund worden (elleboog in een hoek van 90 graden), je schouders ontlast worden, maar niet omhooggeduwd. Stel ook de breedte van de armleuningen in, zodat de armen zo dicht mogelijk naast het lichaam ondersteund worden.
   
 4. Synchro- of kantelmechaniek
  Maak gebruik van de synchro- of kantelmechaniek op de stoel voor een dynamisch in plaats van een statische zithouding, zodat je tijdens het werk constant ondersteund wordt in jouw werkhouding. Zorg dat het mechaniek goed afgesteld is op je gewicht, zodat je niet naar voren geduwd wordt of achterover kiept, maar je goed in balans zit.
   
 5. Bureauhoogte
  Stel nu het bureau in op de juiste hoogte. Als de bureaustoel goed ingesteld is, dan dient de bovenkant van het werkblad even hoog te zijn als de armleuningen en vormen ze een verlenging van het werkblad.
   
 6. Beeldscherm
  Zet het beeldscherm recht voor je en op de juiste hoogte, dat is de bovenkant van het scherm op ooghoogte. Plaats het beeldscherm of de beeldschermen op de juiste afstand, ca. 50 – 70 cm, afhankelijk van beeldschermgrootte en leesbaarheid van het scherm. Hou bij de positie van het beeldscherm ook rekening met lichtinval. Zorg dat het beeldscherm haaks op het raam staat, zodat spiegeling en contrast wordt voorkomen.
   
 7. Muis
  Plaats de muis in het verlengde van de onderarm binnen handbereik, zodat je niet hoeft te reiken en bedien de muis vanuit de hele onderarm i.p.v. uit de pols. Laat je hand tijdens het muisgebruik ontspannen op de muis rusten en haal deze eraf wanneer je de muis niet gebruikt. Wij adviseren ook om een ergonomische (verticale) muis te gebruiken. Bekijk hier onze ergonomische muizen.
   
 8. Toetsenbord
  Zet het toetsenbord recht voor je en binnen handbereik. Zorg dat er niets tussen jou en het toetsenbord ligt, zodat je niet voorover gedoken achter uw computer zit. Kijk ook of de pootjes ingeklapt zijn, zodat de polsen tijdens het typen zo plat mogelijk zijn.
   
 9. Ontspanning
  Misschien wel de belangrijkste tip: Zorg tijdens het werk voor voldoende beweging, afwisseling en gebruik korte pauzes om even te ontspannen.
Advies van de specialist
Advies van de specialist

Vind je het ondanks onze tips lastig om jouw bureaustoel goed in te stellen? Of heb je behoefte aan meer informatie over een van onze ergonomische bureaustoelen? Neem dan contact met ons op. Onze specialisten staan voor je klaar om je verder te helpen. Met onze topservice wordt zitcomfort voor je kantoor een stuk eenvoudiger.

Top 3, Ergonomische bureaustoelen

Wij denken graag met je mee

Stel je vraag of ervaar het zelf tijdens een demo!

Beschermt door reCAPTCHA en Google privacybeleid en voorwaarden van toepassing.

Of bel 0318 - 73 07 10

Je kunt ons vandaag 

bereiken tot 17:00 uur

team-kpi
Marvin en Niels gaan graag het gesprek met je aan