0 Vergelijken

4 redenen om planten op kantoor te nemen

Heb jij al planten op kantoor? Niet? Dan is het nu tijd om daar verandering in te brengen. Planten zijn niet alleen echte sfeermakers, maar zorgen ook voor een beter kantoorleven. Hoe? Dat lees je op deze pagina van De Kantoorspecialist. Wij zetten een aantal belangrijke voordelen op een rij van planten op kantoor. Dus denk jij dat jouw kantoor toe is aan verandering? En wel wat meer plant kan gebruiken? Lees dan snel verder!

Stel je vraag
Een betere luchtkwaliteit
Een betere luchtkwaliteit

Hoe is het gesteld met de luchtkwaliteit in jouw kantoor? In moderne kantoren is deze meestal niet optimaal. De apparaten die in de ruimte staan, denk aan de printer en airco, brengen schadelijke deeltjes in de lucht. Daarnaast is de lucht vaak droog door de verwarming en kou van buiten. Zeker wanneer je met meerdere mensen in één ruimte zit, wordt de lucht al snel bedompt. Dit leidt weer tot klachten als vermoeidheid, droge ogen en hoofdpijn.

 

Gelukkig is daar een uitstekende oplossing voor, namelijk planten. Planten zijn in staat om schadelijke deeltjes uit de lucht te filteren. Onder andere benzeen en formaldehyde worden uit de lucht gehaald en omgezet in voedsel voor de plant. De planten zorgen daarnaast voor een hogere luchtvochtigheid in de ruimte.

Groen vermindert geluid

Je bevindt je in een drukke kantoortuin en wordt behoorlijk afgeleid door de grote hoeveelheid omgevingsgeluid. Wat kun je hier aan doen? Koop een plant! Planten helpen namelijk om omgevingsgeluid terug te dringen. De bladeren vangen geluidsgolven op en verspreiden ze. Voor het beste effect plaats je meerdere planten in de ruimte.

 

Minder stress, meer creativiteit

Uit onderzoek is gebleken dat mensen minder last hebben van stress wanneer ze in een ruimte zijn met planten bij het uitvoeren van een moeilijke taak. Planten hebben namelijk een rustgevend effect. Door dit effect zorgen ze ook voor meer creativiteit.

 

Stel je vraag

Tijd om je kantoor te voorzien van mooie planten dus! Heb je nog vragen over dit onderwerp? Of heb je behoefte aan nieuwe tips bij het inrichten van je kantoor? Neem dan gerust contact met ons op via onderstaand formulier. 

Wij denken graag met je mee

Stel je vraag of ervaar het zelf tijdens een demo!

Beschermt door reCAPTCHA en Google privacybeleid en voorwaarden van toepassing.

Je kunt ons op werkdagen

bereiken tot 17.00 uur

team-kpi-spiegel
Niels en Marvin gaan graag het gesprek met je aan