0 Vergelijken

Veelgestelde vragen en antwoorden over printers

Ontdek alles wat je wilt weten over printers met onze uitgebreide lijst van veelgestelde vragen en deskundige antwoorden. Leer hoe je de juiste printer kiest, wat de voordelen zijn van lease, en hoe je het meeste uit je printer haalt. Krijg antwoorden op al je vragen over printers op één handige plek. Start je printavontuur vandaag nog!

 

Wil je liever persoonlijk geholpen geworden?
 

Adviseur(s): Gerco, Jan of Martijn
Adviseur(s): Gerco, Jan of Martijn

Bel 0318 - 73 07 20

Je kunt ons vandaag bereiken tot 17:00 uur

1. Wat is een multifunctional?

Een multifunctional, of all-in -one printer, is een die meerdere functies combineert, zoals printen, kopiëren en scannen. Het biedt een handige oplossing voor verschillende kantoortaken en bespaart ruimte door meerdere apparaten in één te vervangen. Je kunt documenten afdrukken, kopiëren en inscannen, en sommige modellen bieden extra functies zoals draadloze connectiviteit en dubbelzijdig printen. Heb je een printer nodig voor zakelijk gebruik? Bekijk ook onze pagina voor zakelijk printen.

 

2. Welke afdruktechnieken zijn er?

 • Laser: Dit is een snelle printmethode, maar het vereist wat opstarttijd voordat het printproces begint.
 • Inkjet: Bij inkjetprinters worden inktcartridges met echte inkt gebruikt. Het printproces is over het algemeen iets langzamer dan bij een laserprinter, maar inkjetprinters zijn vaak goedkoper in aanschaf.
 • LED: Deze printers maken gebruik van LED-technologie om afbeeldingen en tekst op papier te printen. Dit is een energiezuinige en snelle manier van printen. Op dit moment zijn er nog maar weinig printers beschikbaar die gebruikmaken van LED-technologie.
   

3. Wat is het verschil tussen een A3- en een A4- printer?

Een A3-printer en een A4-printer verschillen in het formaat van het papier dat ze kunnen verwerken en afdrukken.

Een A3-printer is in staat om papier van het A3-formaat af te drukken, dat is 297 mm bij 420 mm. Dit formaat is groter dan het standaard A4-formaat (210 mm bij 297 mm). Met een A3-printer kun je dus grotere documenten, afbeeldingen of ontwerpen afdrukken dan met een A4-printer.

A4-printers zijn daarentegen ontworpen om het A4-formaat af te drukken, dat het meest gangbare papierformaat is voor dagelijkse kantoortoepassingen. Het A4-formaat wordt veel gebruikt voor het afdrukken van brieven, rapporten, formulieren en andere standaarddocumenten.

Naast het verschil in papierformaat kunnen A3-printers meestal ook op een hogere afdrukkwaliteit werken en hebben ze vaak meer geavanceerde functies dan A4-printers. Dit komt doordat A3-printers vaak worden gebruikt in professionele omgevingen waar grotere, gedetailleerdere en hoogwaardige afdrukken nodig zijn, zoals architectenbureaus, reclamebureaus, drukkerijen en grafische ontwerpstudies.


4. Wat wordt er bedoeld met afdruksnelheid?

De afdruksnelheid van een printer verwijst naar de snelheid waarmee de printer pagina's kan afdrukken. Het geeft aan hoeveel pagina's de printer per minuut (ppm) kan produceren. Een hogere afdruksnelheid betekent dat de printer in staat is om meer pagina's in een kortere tijd af te drukken.

Afdruksnelheid is een belangrijke specificatie om te overwegen bij het kiezen van een printer, vooral als je regelmatig grote hoeveelheden documenten moet afdrukken. Het kan de productiviteit en efficiëntie van je afdrukprocessen beïnvloeden. Bijvoorbeeld, als je een printer nodig hebt voor een drukke kantooromgeving waar veel mensen tegelijkertijd gebruik van maken, is een hogere afdruksnelheid wenselijk om aan de vraag te voldoen.

Het is echter belangrijk om te begrijpen dat de werkelijke afdruksnelheid kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type printer, de complexiteit van de documenten, de gebruikte instellingen en of de printer in kleur of zwart-wit afdrukt. Daarom is het raadzaam om naar de specificaties van een specifieke printer te kijken en, indien mogelijk, de printer in actie te zien voordat je een aankoopbeslissing neemt.
 

5. Welke printer heb ik nodig?

Om te bepalen welke printer je nodig hebt, zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. Hier zijn enkele belangrijke vragen die je jezelf kunt stellen om de juiste printer te kiezen:

 • Welke taken wil je uitvoeren? Denk na over de specifieke taken die je met de printer wilt uitvoeren, zoals afdrukken van documenten, foto's, scannen, kopiëren of faxen. Als je alleen wilt afdrukken, is een basismodel printer voldoende. Als je echter meerdere functies nodig hebt, is een multifunctionele printer geschikter.
 • Hoeveel afdrukken maak je per maand? Overweeg de verwachte afdrukvolumes. Als je regelmatig grote hoeveelheden documenten afdrukt, is een printer met een hogere afdruksnelheid en mogelijk een hogere papiercapaciteit geschikt voor je behoeften.
 • Moet de printer in kleur of zwart-wit afdrukken? Als je voornamelijk tekstdocumenten afdrukt, is een zwart-witprinter meestal voldoende en doorgaans goedkoper in gebruik. Als je echter vaak afbeeldingen, grafieken of presentaties in kleur wilt afdrukken, is een kleurenprinter nodig.
 • Welk type connectiviteit heb je nodig? Overweeg of je de printer rechtstreeks op een computer wilt aansluiten via USB, of dat je draadloze connectiviteit zoals Wi-Fi of Bluetooth nodig hebt om vanaf meerdere apparaten af te drukken.
 • Wat is je budget? Bepaal hoeveel je bereid bent uit te geven aan een printer en houd rekening met de kosten van inktcartridges of toners op de lange termijn.
 • Andere overwegingen: Denk na over eventuele speciale vereisten, zoals dubbelzijdig afdrukken, papierformaat (bijvoorbeeld A4 of A3), afdrukkwaliteit en de mogelijkheid om randloze foto's af te drukken.

Kom je er niet uit? Wij helpen je graag via chat, e-mail of telefoon. Ook komen we graag bij je op locatie om de situatie op te nemen. Daarnaast ben je ook altijd welkom bij ons in de showroom in Veenendaal. Bekijk al de mogelijkheden!
 

6. Wat zijn de voordelen van lease tegenover koop?

Vroeger was het kopen van een printer heel gebruikelijk en vaak de norm. Tegenwoordig merken wij dat de meeste zakelijke klanten toch kiezen voor leasen. Waarom is dit zo? We leggen het je uit. Wanneer je een zakelijke printer koopt moet er eerst een hoge aanschafprijs betaald worden, dit kan koop voor bepaalde bedrijven minder aantrekkelijk maken. Ook gebeurt het vaak dat de printer langer dan de geadviseerde levensduur blijft staan, hierdoor heb je snel een verouderde machine staan.

Wanneer je een zakelijke printer leaset, betaal je de aanschafprijs per maand verdeeld over de looptijd van het contract. Hierdoor heb je vaste (lagere) kosten per maand. Dit kan budgetteren makkelijker maken voor jouw bedrijf. Na de looptijd van het contract is het gebruikelijk om samen te kijken naar hoe het gegaan is, en wat de nieuwe wensen zijn. Hierna kunnen we jouw bedrijf weer voorzien van een nieuw model. Lees onze blog voor meer informatie.
 

7. Wat is een Service- of onderhoudscontract?

Wanneer je een onderhoudsovereenkomst afsluit kun je storingen voorkomen, en blijft de printer in uitstekende staat. Preventief onderhoud door geschoolde technici voorkomt dat je zakelijke printer een storing krijgt. Mocht er zich toch een storing voordoen, dan staat binnen een werkdag onze de monteur op de stoep. Wanneer je een huur- of leasecontract afsluit voor de printer is daar vaak een onderhoudsovereenkomst bij inbegrepen. Maar ook als je een zakelijke printer koopt bieden wij dezelfde servicecontracten aan.

 

Wij denken graag met je mee
Beschermt door reCAPTCHA en Google privacybeleid en voorwaarden van toepassing.

Op werkdagen bereikbaar tot 17.00 uur

mfp-team-2
Martijn en Gerco gaan graag het gesprek met je aan