Specialist in werkgeluk

De kantoorspecialist is jarig! Dankbaar kijken we terug op 30 jaren samenwerking met gewaardeerde relaties en veel werkplezier. We zijn er trots op. Maar we werken ook graag verder aan de toekomst. Daarom gebruiken we dit jubileum ook voor een nieuwe huisstijl. Binnenkort vind je daarom hier ook een website in nieuwe stijl!

Mijn winkelwagen

Leeg

Wat is audiovisuele apparatuur?

Wat is audiovisuele apparatuur? Digibord

Heeft u te maken met de (her)inrichting van uw kantoor, vergader- of ontspanningsruimte, dan komt de term audiovisuele apparatuur ongetwijfeld voorbij. Maar wat is audiovisuele apparatuur? Hieronder vindt u het antwoord op deze vraag.

Audiovisuele apparatuur is de hardware die vereist is om beeld- en geluidsmateriaal weer te geven of te gebruiken, of anders gezegd de benodigdheden voor het overbrengen en weergeven van beeld en geluid. Maar over welke hardware of benodigdheden hebben we het dan?

 1. Displays, in allerlei soorten en maten.
 2. Digital Signage of Narrowcasting.  Dit betekent het uitzenden van informatie op moderne beeldschermen gericht op een specifieke doelgroep en op een specifieke plaats.
 3. Interactieve touchscreens, in het onderwijs ook wel bekend als digiborden.
 4. Projector en beamer, dit zijn optische apparaten om al dan niet bewegende afbeeldingen weer te geven op een scherm of muur.
 5. Audiosystemen, ook wel geluidsapparatuur genoemd.
 6. Besturingssystemen, voor het comfortabel bedienen van audiovisuele apparatuur.
 7. Conference calling, of videoconferencing apparatuur.
 8. Room management, hiermee houd u grip op de ruimtes in uw pand.

Wat zijn de voordelen van audiovisuele apparatuur?

Wat is audiovisuele apparatuur? Interactieve touchscreens

De basis om audiovisuele apparatuur aan te schaffen is het oplossen van een communicatieprobleem: het laten zien van zaken, die niet of met moeite getoond kunnen worden. En hoe meer de realiteit benaderd wordt, des te hoger de impact.

 • De gecombineerde kracht van beeld en geluid
  Geen enkele vorm van communicatie kan hier tegenop. De mens schrijft en leest pas enkele millennia terwijl communicatie via beeld en geluid al vele duizenden jaren wordt toegepast.
 • Een beeld zegt meer dan duizend woorden
  Onderzoek heeft aangetoond dat juist die combinatie van beeld en geluid ervoor zorgt dat informatie goed onthouden wordt. Kortom: zekerheid van informatieoverdracht.
 • De snelheid van communicatie
  Geen ander medium kan snel en in zo korte tijd grote groepen tegelijk indringend en uniform informeren, motiveren, emotioneren en zelfs beïnvloeden! Met de snelheid van licht en geluid...
 • Het onderscheidend vermogen
  Met audiovisuele media kan een organisatie zich makkelijker en doeltreffender onderscheiden en positioneren.
 • Eyecatching
  Audiovisuele media vallen op, want bewegende beelden trekken altijd aandacht. Zeg nou zelf: welke elementen op deze pagina vielen u het eerst op?
 • Het gemak voor de kijker
  De doelgroep hoeft weinig moeite te doen om de kennis tot zich te nemen. Het wordt als het ware op een dienblaadje aangeboden.
Wat is audiovisuele apparatuur? IWat is audiovisuele apparatuur? Roommangement

Audiovisuele apparatuur kopen, leasen of huren?

Naast het kopen van audiovisuele apparatuur bieden wij u de mogelijkheid om deze ook te huren of te leasen. Leasen wordt steeds populairder. U hoeft geen grote investering te doen, in plaats daarvan betaalt u een vast maandelijks bedrag. Zo heeft u met een leasecontract meer inzicht in de kosten en kunt u kiezen voor een servicecontract. Wilt u weten waar u aan toe bent en de kosten in de hand houden, dan kunt u kiezen voor het leasen van een audiovisuele installatie.

Voor al uw vragen, uw audiovisueel specialist!

De ontwikkelingen in de wereld van audiovisuele apparatuur gaat razendsnel. Daar hoeft u zich niet in te verdiepen, maar onder het genot van een vers kopje koffie in onze vernieuwde showroom vertellen wij u hier graag alles over. Neem contact op met onze audiovisuele specialisten via 0318-730760 of stuur een e-mail.