0 Vergelijken

Zakelijke printer: kopen of leasen?

15-12-2022

Ben je op zoek naar een nieuwe printer voor op kantoor of werkplek? Dan moet je bij De Kantoorspecialist zijn! Je kunt de printer kopen of leasen. Om jou de beste keuze te laten maken, willen we je in dit blogbericht uitleggen wat de verschillen zijn tussen koop en lease.  

 

Vroeger was het kopen van een printer heel gebruikelijk en vaak de norm. Tegenwoordig merken wij dat de meeste zakelijke klanten toch kiezen voor leasen. Waarom is dit zo? We leggen het je uit.
 

Wanneer je een zakelijke printer koopt moet er eerst een hoge aanschafprijs betaald worden, dit kan koop voor bepaalde bedrijven minder aantrekkelijk maken. Ook gebeurt het vaak dat de printer langer dan de geadviseerde levensduur blijft staan, hierdoor heb je snel een verouderde machine staan.

Wanneer je een zakelijke printer leaset, betaal je de aanschafprijs per maand verdeeld over de looptijd van het contract. Hierdoor heb je vaste (lagere) kosten per maand. Dit kan budgetteren makkelijker maken voor jouw bedrijf. Na de looptijd van het contract is het gebruikelijk om samen te kijken naar hoe het gegaan is en wat de nieuwe wensen zijn. Hierna kunnen we jouw bedrijf weer voorzien van een nieuw model.

 

Voor- en nadelen lease en koop

Voordeel printer kopen Voordeel printer leasen
Lage tot geen maandelijkse kosten Geen hoge aanschafprijs en inzichtelijke vaste kosten per maand

De printer is jouw eigendom, na verkoop krijg je de restwaarde terug

Je leaset altijd een nieuw model printer, dus geen verouderde machine
Met een servicecontract wordt het onderhoud voor je geregeld Met een servicecontract wordt het onderhoud voor je geregeld
Nadeel van kopen Nadeel van leasen
Eenmalig een grote uitgave en je moet de printer zelf verkopen als hij is verouderd De printer is niet jouw eigendom

 

Servicecontract

Wanneer je een onderhoudsovereenkomst afsluit kun je storingen voorkomen en blijft de printer in uitstekende staat. Preventief onderhoud door geschoolde technici voorkomt dat je zakelijke printer een storing krijgt. Mocht er zich toch een storing voordoen, dan staat binnen een werkdag onze de monteur op de stoep. Wanneer je een huur- of leasecontract afsluit voor de printer is daar vaak een onderhoudsovereenkomst bij inbegrepen. Maar ook als je een zakelijke printer koopt bieden wij servicecontracten aan.

 


Meer weten over zakelijk printen?

Wij hebben alle informatie voor je op een rijtje gezet.
 

Lees het hier

Meer informatie over lease of koop?

Wil je na het lezen van deze blog nog meer weten over lease of koop, neem contact op met onze collega's van de afdeling printers via telefoonnummer 0318 - 73 07 20, of vul onderstaand formulier in en wij bellen je binnen 1 werkdag terug.

Ja, ik wil meer informatie over lease of koop

Beschermt door reCAPTCHA en Google privacybeleid en voorwaarden van toepassing.

Lees ook deze blogs:

6 tips voor goedkoper printen
6 tips voor goedkoper printen
Short Lease printen
Short Lease printen
Geïnspireerd door deze blog en benieuwd of het iets voor jouw kantoor kan zijn?
Neem contact op met een specialist

Of bel 0318 - 55 11 22

Je kunt ons iedere werkdag bereiken tot 17:00 uur